Довідка про громадське обговорення детального плану території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг,  №№28,30 с. Велика Добронь та звіту про стратегічну екологічну оцінку детального плану території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг,  №№28,30 с. Велика Добронь 

Відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 555 від 25.05.2011 року, Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування, затверджених Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України № 296 від 10.08.2018 року встановлено, що:

1. Відомості про оприлюднення документів, які стосуються стратегічної екологічної оцінки:

1.1. Для визначення обсягу досліджень, методів екологічної оцінки, рівня деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку, замовник подав заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (на паперових носіях та в електронному вигляді) до департаменту екології та природних ресурсів та до департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА і оприлюднив її в порядку, передбаченому частиною четвертою статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», з метою одержання та врахування пропозицій і зауважень громадськості.

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг,  №№28,30 с. Велика Добронь –  далі ДПТ, розміщена на офіційному сайті Великодобронської сільської ради 15.11.2018 року.

1.2. Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення  стратегічної екологічної оцінки ДПТ, опубліковано в газеті «Вісті Ужгородщини» № 78-79 від 24.11.2018 року. (додатки 1-1,1-2) та в газеті «Новини Закарпаття» № 88 від 24.11.2018 року. (додатки 2-1,2-2).

1.3. ДПТ та звіт про стратегічну екологічну оцінку, а також повідомлення про оприлюднення проекту ДПТ та звіту про стратегічну екологічну оцінку оприлюднені на офіційному сайті Великодобронської сільської ради 11.12.2018 року з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості.

1.4. Повідомлення про оприлюднення проекту ДПТ та звіту про стратегічну екологічну оцінку опубліковано в газеті «Вісті Ужгородщини» № 84-85 від 15.12.2018 року (додатки 3-1,3-2) та в газеті «Новини Закарпаття» № 95 від 18.12.2018 року (додатки 4-1,4-2).

2. Детальний план території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг,  №№28,30 с. Велика Добронь та звіт про стратегічну екологічну оцінку  надані на розгляд громадськості, розміщувалися у місцях, доступних для громадськості:

2.1. Офіційний веб-сайт Великодобронської сільської ради.

2.2. Приміщення Великодобронської сільської ради с. Велика Добронь вул. Чонгор, 2 Ужгородського району Закарпатської області.

2.3. Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА  м. Ужгород, пл. Народна, 4.

2.4 Департамент охорони здоров’я Закарпатської ОДА м. Ужгород, пл. Народна, 4.

3. Громадське обговорення документації із стратегічної екологічної оцінки проекту детального плану території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг, №№28,30 с. Велика Добронь на території Великодобронської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області:

3.1. Громадське обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки розпочато 15 листопада 2018 року та завершено 30 листопада 2018 року.

3.2. Громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту ДПТ на території Великодобронської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області розпочато 11 грудня 2018 року та завершено 10 січня 2019 року.

4. Протягом строку громадського обговорення:

4.1. До заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки зауваження та пропозиції від громадськості не надходили.

4.2. До Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту ДПТ зауваження та пропозиції від громадськості не надходили.

5. Відкрите громадське обговорення (слухання).

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» о 10:00 годині 27 грудня 2018 року у приміщенні сільської ради с. Велика Добронь за адресою с. Велика Добронь вул. Чонгор, 2 проведено відкрите громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку та проекту містобудівної документації – Детального плану території для розміщення автозаправної станції з комплексом обслуговування по вул. Роттаг, №№28,30 с. Велика Добронь. Про час проведення громадських обговорень (слухань) громадськість була повідомлена шляхом розміщення повідомлення на офіційному веб-сайті Великодобронської сільської ради http://nagydobrony.com.ua/ua/ від 11.12.2018 року та шляхом опублікування повідомлення у газеті «Вісті Ужгородщини» № 84-85 від 15.12.2018 року (додатки 3-1,3-2) та в газеті «Новини Закарпаття» № 95 від 18.12.2018 року (додатки 4-1,4-2).

Учасників громадського обговорення ознайомили із основними кресленнями території щодо якого розроблено проект ДПТ та основними задачами планувальної організації території Великодобронської сільської ради Ужгородського району, з основними принципами перспективного розвитку населеного пункту та обговорили питання, які виникли у ході розгляду. Ознайомили з техніко-економічними показниками, з прогнозованими правовими, економічними та екологічними наслідками.

В ході громадського обговорення до відома громадськості було доведено вимоги Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», яким визначено, що в ході розроблення містобудівної документації необхідно враховувати зауваження та пропозиції громадян до визначених стратегічної екологічної оцінки даного проекту ДПТ.

Всіх присутніх ознайомили із Звітом про стратегічну екологічну оцінку проекту ДПТ та запропонували внести за необхідності доповнення та зауваження. При визначенні сфер охоплення СЕО, основних екологічних проблем, цілей охорони довкілля, у тому числі здоров’я населення, що мають відношення до проекту ДПТ, були розглянуті стратегічні цілі та завдання.

У контексті СЕО проекту ДПТ з метою розгляду альтернативних проектних рішень та їх екологічних наслідків учасники слухань запропонували розглянути «нульовий» сценарій, без впровадження проектних змін. Протокол відкритого громадського обговорення (слухання) № 3 від 27.12.2018 р. (додатки 5-1,5-2).

За період з 15 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року включно до Великодобронської сільської ради не надійшло жодних зауважень і пропозицій від громадськості до проекту ДПТ, а також не надходили зауваження та пропозиції до Звіту про стратегічну екологічну оцінку ДПТ.

Додаток 1-1
Додаток 1-2
Додаток 2-1
Додаток 2-2
Додаток 3-1
Додаток 3-2
Додаток 4-1
Додаток 4-2
Додаток 5-1
Додаток 5-2
Довідка про громадське обговорення з додатками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *